Aluminiumsluksus

Nederlandske Mulder Shipyard satser stort på luksusbåter i aluminium. (23.02.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Seks år etter sin første aluminiumsyacht 59 Convertible Open, er nederlenderne snart klare med en ny utgave. Som sin forgjenger 59 Convertible Open skal også den nye utgaven bygges fullstendig i aluminium.

Luksusbåt

Den største forskjellen er det helautomatiske taket, som skal kunne åpnes og lukkes ved enkelt å trykke på en knapp. Hardtop-utgaven skal utstyres med 2 x Volvo D9-motorer, hver på 575 hk. Med hensyn til prisen foretrekker produsenten å oppgi "pris gis på forespørsel" ettersom båtene tilpasses hver enkelt kunde og kun bygges i begrensede utgaver. Etter det Båtmagasinet kjenner til skal en ny 59 Convertible koste rundt 1,8 millioner euro eller drøyt 16 millioner kroner, men med elektrisk tak blir prisen trolig høyere.

Satser stort

- Vi er i full gang og tar sikte på å levere båten til sin nederlandske eier i begynnelsen av neste år, forteller markedsansvarlig Anco Kok hos Mulder Shipyard. Sist gang de leverte en 59 Convertible-modell var i 2003. I likhet med for eksempel britiske Sunseeker satser den nederlandske båtprodusenten nå for fullt på større aluminiumsyachter.

Utvider kraftig

Kok forteller at Mulder Shipyard til sommeren skal levere sitt nye flaggskip Mulder 92 Flybridge. De har også nylig investert i 6000 nye kvadratmeter hvor de skal bygge opp og utvikle sitt andre produksjonsområde. Det nye området ligger bare ti kilometer fra sin nåværende lokalisering, og skal blant annet omfatte tre tørrdokker med plass til yachter opp til 45 meter. Området skal i hovedsak benyttes til vedlikehold, ombygging og nybygg av større yachter, men inntil fasilitetene er klare nøyer nederlenderne seg med å "bare" bygge båter opp til 18 meter.