Drive sjøsetter tre nyheter

Finske Drive som produseres av Fiskars lanserer tre nye aluminiumsmodeller denne våren.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Fiskars nye Drive-båter med aluminiumsskrog presenteres for første gang på vårens båtmesser i Gøteborg, Stockholm, Oslo og Helsingfors.

Hele kolleksjonen er inspirert av sportsbiler og omfatter fra i år tre modellserier. Drive 50, Drive 56 og Drive 66.

Den minste er Drive 50 Open. Båten er fem meter lang og utstyrt med dobbel konsoll.


SKJÆRGÅRDSJEEP: Drive 50 Open er en klassisk skjærgårdsjeep med dobbeltkonsoll

-Dette er en klassisk og typisk skjærgårdsjeep sier Anders Kurtén i Fiskars til Båtmagasinet. Han røper at båten får premiære på båtmessen i Helsingfors 11. februar.

Anbefalt motorstørrelse er mellom 50 og 60 hk. Det er Brunswick Marine som står for distrubusjonen av Drive-båtene, noe som innebærer at de selges med Mercury-motorer.

De to andre nyhetene er Drive DC 66 og Drive Hardtop 66. 

Daycruiser 66 skal i følge Fiskars være en romslig og sportslig båt i premiumklassen. Bruksområdet er først og fremst dagsturer for par eller små familier. Båten har en solig U-sofa akter. Samme løsning som på 56 Convertible, men i noe større dimensjon. Overnattingsmuligheter for to personer i den lille lugaren under fordekket. Anbefalt motor på 66 DC er mellom 135 og 175 hester.

Siste nyheten fra Drive er 66 Hardtop. Denne er bygget på samme skroget som 66 Daycruiser. Konseptet er i stor grad det samme som på DC`n, men sesongen kan strekkes litt i begge retninger ettersom hardtopen gir  mer beskyttelse mot vær og vind enn de andre Drive-båtene.

I 2010 kom Drive med båtene 56 Sport Console og Drive Convertible 56 med vindskjerm. Som tilleggsytstyr kan båten kjøpes med fabrikksinstallert kokeapparat som installeres i konsollen på babord side. Anretningsbenk for mat plasseres bak føreren.

-Tenken med de nye 66-modellene er å ta konseptet fra Convertible til et høyere nivå. Vi ønsker å gjøre Drive-båtene mer tilgjengelig for familien, sier Kurtén.

Verdenspremiæren på 66-modellene blir lagt til Gøteborg-messen, også den i februar. Nærmere bestemt 4-13. februar.

(05.01.2011)