FRA LITLEBERGEN Kjell Sagstuen har eid 24-foteren Terna siden 1975. Turen til Hardanger tok 11 timer.

Tre, toner og trivsel i Hardanger

De som tok turen til Norheimsund i Hardanger denne helgen,fikk med seg en trivelig trebåtfestival og klassiske Hardingtonar.

Publisert Sist oppdatert

-Festivalen var en sosial møteplass for folk med trebåtinteresse. En kosefestival med faglig basis, sier festivalsjef Geir Madsen bildet) i Hardanger Trebåtfestival som ble arrangerert for fjortende år på rad sist helg.
  Norheimsund har lange trebåtbyggertradisjoner, og er et levende miljø for kystkultur og fartøyvern med Hardanger Fartøyvernsenter som sentrum.
  I den vakre hardangerbygda var det i år samlet 47 trebåter fra hele Vestlandet, og utstillingen omfattet alt fra mektige skøyter til vakre salongbåter signert Richard G. Furuholmen. Vestlandsavdelingen av Classiske Motor Båter (CMB) hadde en egen avdeling. Henning Worren fra Os er en av ildsjelene bak foreningens vestlandsavdeling, og han var på plass med sin Bellina

Mathilde fra Halsnøy

  -Vi er rundt ti entusiastiske medlemmer som deltar på festivalen, og i år har vi blant annet fått med oss “Mathilde” fra Halsnøy som er et imponerende prosjekt signert Roger Reigstad, forteller Worren.
  Båten er delvis restaurert, forlenget, og har fått plastbunn, men fremstår som en klassisk salongbåt fra 40-tallet.

  -Formålet med festivalen er å løfte interessen for trebåt, og derfor har vi en rekke foredrag på programmet, forteller festivalsjef Madsen.

  -I løpet av helgen holdt Kristian Djupevåg sitt meget populære foredrag om vedlikehold av trebåt, men det var også foredrag om restaureringen av den gamle reisendebåten Arnafjord og om repslaging, for å nevne noe.

  -På Fartøyvernsenteret var det også en fantastisk fotoutstilling som viste bildene til Anders P. Wallevik. Han var sjømann, skysskar og jekteskipper og vant et kamera i en konkurranse i 1905. Helt utenom det vanlige for sin tid begynte han å fotografere hverdagssitusjoner på sjøen, og utviklet etter hvert et skarpt blikk for gode motiver. Den utstillingen var virkelig verdt å få med seg, sier Geir Madsen.
  
Søndag nådde festivalen sitt høydepunkt på underholdningssiden med konsert med Lars Bremnes, og senere var det prisutdeling der blant annet hedersprisen gikk til Harald Martin Dalland fra Tysnes for sin innsats med å berge oselvarbåten.

MATHILDE fra Halsnøy er et imponerende prosjekt signert Roger Reigstad

FRA LITLEBERGEN Kjell Sagstuen har eid 24-foteren Terna siden 1975. Turen til Hardanger tok 11 timer

VARIERT UTSTILLING av både tradisjonsbåter og fritidsbåter i tre i Norheimsund

SKØYTER dominerer havnebildet i Norheimsund St. Hans-helgen