Hansviks nye linjer

Slik ser den ut, båt nummer to i ”kindereggserien” på tre varianter fra Hansvik. Dette er speedsjarkvarianten, en 630 ComfortSpeed, en båt som representerer helt nye linjer.

Publisert Sist oppdatert

Av Amund Rich. Løken

 ► Norsk "kinderegg" premiereklar

Som Båtmagasinet skrev tidligere denne uken, er alle tre basert på det nye 630-skroget. Første båt ut var 630 HT, som Båtmagasinet presenterte i nr 14 i fjor. Nye Hansvik 630 ComfortSpeed er en videreføring av combiserien av bruksbåter for jobb og tur, en helplanende båt med lukket kabin og et stort selvlensende akterdekk på nærmere tre kvadratmeter. Den tredje er mye lik, men en mer sportslig variant. Begge de to siste variantene har bakvegg med skyvedør, hardtopp med store glassluker. Utviklingen av 630-konseptet har vært et frodig samarbeid med Hansvikene og designeren Espen Thorup.

 hansvik2
 Hansvik 3
 Hansvik 4
 

Store takluker

Denne romslige båten på 6,30 meter har et omfattende utstyrsprogram og mange smarte løsninger og utnyttelse av hver centimeter.
To store takluker i kabinen gir fint lys og god lufting, to komfortable stoler i kjøreretning og en behagelig ”rundsitter” med bord som enkelt legges ned og gjør hele kabinen om til en stor seng, toalett, kokemuligheter med praktisk skjærefjøl, vask og mye skapplass og stuveplass.

Alt er realt

Nedsenkede dollbord gir sammen med rekker og håndtak trygg ferdsel rundt hele båten. Akter er det enkel adkomsten til ”badeplattformene” via rustfrie rekker som kan åpnes og svinges til side. Låsbare rom under den selvlensende dørken gir mye plass til for eksempel vannski, fiskestenger og bagasje. Her er det god plass til å være aktiv! Akterbenken kan vippes opp / ned etter behov (sitteplasser eller dørkplass). Foran er det stort taurom, og akter er det badeplattform på hver side av motorbrønn og to taurom. Båten har høyt innvendig fribord, noe som gjør den sikker for både store og små. 

Godt utstyrt

Standard utstyr inkluderer innvendig og utvendig styreposisjon med hydraulisk styring, innvendig og utvendig kontrollboks for gir/gass, to førerstoler i kjøreretningen, vindskjerm i herdet glass, 2 stk. vindusviskere, skyvedør i herdet glass mellom akterdekk og kabin, 2 stk. takluker, lanterner, rikelig med rustfrie rekker, Porta-potti toalett, 180 L drivstofftank, 60 L vanntank, vask og kokeapparat.