Storsatsing på norsk båtproduksjon

AS Kellox og Hansvik Båt AS satser nå sammen. Samabeidet skal danne grunnlag for en rekke nye båtmodeller til hele Skandinavia. - Dette er en offensiv satsing i et marked i vekst, forteller adm. dir. i AS Kellox, Per-Anton Vinje i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

- Dette er en offensiv satsing i et marked i vekst, forteller adm. dir. i AS Kellox, Per-Anton Vinje i en pressemelding. 
- Med denne satsingen styrker Kellox sitt båtprogram. Hansvik Båt AS kan nå konsentrere seg om videreutvikling av nye modeller og oppdaterte produksjonsmetoder, mens Kellox vil etter hvert ha all distribusjon og markedsføring i Norge og Skandinavia. Dermed styrkes Hansviks distribusjon, samtidig som Kellox styrker både sin distribusjon og sitt sortiment overfor forhandlere og sluttkunder, framholder Vinje. Kellox har også en god distribusjon i Sverige og Danmark, og der vil Hansvik-båtene lanseres snarlig.

Tradisjonsrike aktører

Hansvik AS er en tradisjonsrik produsent av fritids- og yrkesbåter i glassfiberplast. Virksomheten har sin historie tilbake til 1966, og har fram til nå vært eiet og drevet av Finn og Roger Hansvik. Bedriften produserer en rekke ulike modeller, fra små robåter til en 32 fots sport cruiser med flybridge. Hansvik er spesielt kjent for sine Combi-båter. Det er utviklet nye modeller i senere tid, men det er særlig framover det vil komme flere nye, moderne modeller, produsert etter fremtidens markeds- og kvalitetskrav. Det er blant annet knyttet store forventninger til den nye Combi-båtserien som kommer på markedet fra årsskiftet.
- Med denne satsingen vil vi være veldig godt rustet til å ivareta våre kunders fremtidige behov på en betryggende måte, uttaler daglig leder Roger Hansvik.
Kellox importerer og distribuerer Honda utenbordsmotorer og fritidsbåter fra Pioner, Terhi, Achilles, Ranieri og AMT. Totalt selger AS Kellox nærmere 4000 båter og 5000 motorer i året. Med nærmere 50 marineforhandlere over hele Norge og en omsetning på drøye 220 millioner kroner i fjor, er selskapet blant Norges største importører av motoriserte fritidsprodukter, til vanns og til lands. I tillegg til marinevirksomheten har Kellox import- og salgsrettighetene til Honda motorsykler og ATV-kjøretøy.
Satsingen på Hansvik Båt AS inkluderer også en investering på eiersiden av Kellox’ morselskap Tempodia
AS og investeringsselskapet Williksen Invest AS.