Tre på ett skrog

Hansviks nye 21-foter blir å finne på Sjøen for alle. Hansvik 630 HT - der HT står for hardtop – skal i følge produsenten også lages i combi-modeller senere. 630 HT kommer med dekk og overbygg og forut er det en V-salong og plass til et lite toalett.

Publisert Sist oppdatert

Det er med andre ord overnattingsmuligheter, men dette er ikke primært en ferietursbåt, men en weekendtur skal kunne gå bra da man også har rigget til med en liten bysseløsning vis a vis førerplassen.
Det blir utgang til fordekket gjennom vindskjermen, og forøvrige er båten ganske tradisjonell med to enkeltseter og en tverrsofa akterut. Den åpne delen kan lukkes med presenning som skal festes i hardtopen og der kalesjen med stenger også skal kunne oppbevares skult under en luke. Motorvalget er i første omgang påhengsmotor opp til 200 hestekrefter, men er ideell fra 120 - 150 hk. Senere kommer båten også med hekkaggregat på alle modellene.
Det er Espen Thorup som sammen med fabrikken har utviklet den nye modellen som er 6,30 meter lang, ca. 2.55 bred og 800-900 kg. tung. V-bunnskroget har en vinkel på 19 grader. Estimert utsalgspris ligger mellom 450.000 - 500.000 kroner.

For mer informasjon, se:
www.hansvik.no

Kilde: Båtmagasinet nr 3, 2007