Verdens mest robuste telefon

Sonim XP3300 er nå offisielt verdens mest robuste mobiltelefon ettersom Guinness rekordbok har verifisert at telefonen tåler fall fra hele 25 meter mot betong.

Publisert Sist oppdatert

For å bli godkjent av de strenge kravene fra Guinness rekordbok, ble seansen bevitnet av en uavhengig representant fra Guinness, som testet at telefonen fungerte etter fallet. Den gamle rekorden målte 3,25 meter er fra 2008 og ble holdt av “JCB Toughphone”, skriver Sonim i en pressemelding.

Les også

: Mobilen som FLYTER

Se video av rekorden:

- Vi har satt Sonim’s navn på en verdensrekord, som bekrefter at vår modell XP3300 Force er den meste robuste mobiltelefonen i verden, sier Bob Plaschke, CEO i Sonim Technologies

De fleste andre mobiltelefoner er støttestet for inntil 1 meter, noe som ikke er tilstrekkelig for de som arbeider eller bedriver fritidsaktiviteter under mer ekstreme forhold.

Sonim XP3300 er en ultra robust mobiltelefon som overgår Milspec (spesifikasjoner for militært utstyr) Den har blitt dratt etter båter og motorsykler, kjørt over av biler, frosset ned i isblokker, støpt ned i betong, sandblåst og forsøkt druknet – men er forsatt operativ.

Den høyoppløste 2 toms skjermen beskyttes av et 1,5mm tykk Corning ® Gorilla® glass. Dessuten har Sonim benyttet en fiberglassblanding i telefonchassiet. XP3300 er testet mot vann, damp, kjemikalier, støt, vibrasjoner og temperatursvingninger fra -20°C till +55°C. Telefonen er utrustet med ”Assisted GPS” som gir en nøyaktig og rask lokalisering . Batterikapasiteten er sprek. Den skal klare opp til 20 timers samtaletid eller 26 timers GPS- sporing. XP3300 er en quad-band GSM-enhet med GPRS og EDGE, den har en 2 MP kamera med lyssterk LED blits og digital zoom. Telefonene koster fra ca. 3.000 kroner og oppover.

Mer info:www.sonimtech.com

(01.09.2011)