Plotternyhet med innebygd nettleser

Standard Horizon er på markedet med to splitter nye kartplottere på henholdsvis 7 og 10 tommer. Begge har touchskjerm.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

De nye plotterne, som har fått navnet CPN700i og CPN1010i, har en innebygd trådløs funksjon som gjør at plotteren får tilgang til internett i trådløse soner, noe som er blitt svært vanlig i mange norske gjestehavner. Da kan plotteren brukes som en nettleser, og man slipper å ha med ekstern pc, dersom man kun har behov for enkel nettilgang, og ikke fullt tastatur.

Ved hjelp av den medfølgende Windows Media Player og en USB-port, kan man også laste ned og spille av filmer og musikk. Plotternes innebygde høyttalere foran, kan forlenges via en lydport på baksiden for tilkobling av en separat forsterker.

De nye kartplotterne kan bruke Jeppesens 4D-kart, som har en rekke nye funksjoner i forhold til tidligere utgaver. Blant annet har kartene fått automatisk valg av rute (Easy Routing), noe Garmins Bluechart tidligere har vært alene om. Les mer om Jeppesen 4D HER.

CPN700i på 7 tommer, og CPN1010i på 10, har fått flere nye funksjoner, som for eksempel todelt kartbilde der ett bilde viser stor skala, og ett er zoomet inn. Denne funksjonen har andre merker hatt en tid, allerede.


7-TOMMEREN CPN700i

Det er tre måter å håndtere kontrollene på. Enten med berøringsskjermen, eller ShuttlePoint-knott for å flytte markøren.  Et tredje alternativ er å gå via menyer med funksjonshjulet og så trykke for å angi-funksjonen. De programmerte tastene gjør det mulig å vippe kartbildet opp eller ned, eller rotere det 360 grader. Du kan også bruke en egen karttast i stedet for å bla gjennom menyene for rask visning av vektor, raster- eller satellittinformasjon, med en markeringstast for å opprette et enkelt veipunkt.

Tekniske funksjoner:

-XVGA-berøringsskjermdisplay
-Innebygd trådløs funksjon
-Medfølgende Multimedia Internet Explorer 6.0 og Windows Media Player
-USB-tilkobling for visning av filmer, bilder eller musikk
-Mulighet for dobbelstasjon
-Valgfri C-Map 4D kartografi
-Unikt tettet berøringsskjerm med zoom og stryk-funksjon
-Integrert 50-kanals WAAS GPS-antenne med ekstern antennekobling
-Dobbelt kartvindu med uavhengige zoomnivåer
-Videoinngangene AIS, Fish Finder og NTSC eller PAL
-1 VGA-videoutgang
-3000 markeringer/50 ruter/20 spor med 10 000 veipunkter
-Både monteringbrakett og flushmonteringssett medfølger
-Tre års garanti mot vannskader

Standard Horizon er en del av Vertex Standard Group i Japan. Selskapet ble stiftet i 1956 og har beskjeftiget seg med produksjon av radiokommunikasjonsutstyr for fly og båt under varemerket Vertex Standard.

I Norge får du kjøpt Standard Horizon hos Navy.

(09.11.2011)