Mobilhjelp fra Redningsselskapet

Dersom du trenger hjelp på sjøen kan du nå få et enkelt og greit hjelpemiddel. Redningsselskapets nye Iphone-app gir deg oversikt over nærmeste redningsskøyte.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Applikasjonen som nå er tilgjengelig i App-store gir deg ved enkle tastetrykk oversikt over egen posisjon, samtidig som du ser nærmeste redningsskøyte på kartet. Informasjon om nærmeste redningsskøytes posisjon, samt kontaktinformasjon får du automatisk opp på skjermen.  På den måten er det enkelt å kontakte Redningsselskapet om du trenger assistanse.

— Applikasjonen har blitt utrolig populær på kort tid. Vi gjør dette for å senke terskelen for å ta kontakt med Redningsselskapet dersom man komme i vansker på sjøen. Samtidig gir det båtfolket en ny mulighet til å støtte opp om det viktige sjøsikkerhetsarbeidet som redningsskøytene gjør, sier kommunikasjonssjef Ernst Larsen i Redningsselskapet.

Applikasjonen bruker Iphonens innebygde GPS-enhet til å kartlegge egen posisjon, samtidig som den henter data fra Redningsskøytenes AIS-posisjon og plotter dem inn i kartet ditt.

Appen koster 17 kroner i App-store. Overskuddet går til Redningsselskapet.

(27.05.2010)