Nytt design - nye funksjoner

Japanske Icom er kanskje best kjent for sine jaktradioer. Men firmaet lager også meget gode maritime radioer. Nå er to nye modeller på vei ut i butikkene.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Den håndholdte M92D kommer i både hvit og sort utførelse. Radioen har fått et helt nytt design, samt innebygget GPS og DSC. DSC (Digital SeICall) gjør at man i en nødsituasjon bare kan trykke på nød-knappen for å sende ut et nødanrop som både inneholder fartøyets posisjon og identifikasjon. I tillegg flyter VHF-en. Den begynner også å blinke når nødknappen utløses, eller når den kommer i kontakt med store mengder vann. Blinkingen fungerer selv om VHF-er er slått av.
M92D er IPX7-vanntett og bruker 5 watt i standymodus. VHF-en har et 1500 mAh batteri, som gir levetid på inntil 10 timer
Prisen er 299 dollar i USA. Regn med en noe høyere pris når den kommer til Norge.

Icom introduserte også en ny stasjonær VHF under båtmessa i Miami nylig. M424 har de samme egenskapene som den bærbare modellen. Dette inkluderer en helt ny støydempingsteknologi som reduserer bakgrunnsstøy med inntil 90 prosent.
VHF-en har innebygget 10-watts forsterker, som gjør at man kan bruke VHF-en som en ropert ved å snakke inn i mikrofonen. Alle mann på dekk!
Prisen i USA er 299 dollar.

Norsk importør: www.123com.no

(24.02.2012)