Sporty hyttebåt

SJØEN FOR ALLE: Ryds 620MC er svenskenes nye midtkabinbåt, basert på samme 20 fots v-skrog som daycruiserutgaven. Båtmagasinet tok en nærmere titt på den sporty hyttebåten.

Publisert Sist oppdatert

Tekst & foto: Therese Vågen

Basert på tilbakemeldinger tilbyr nå svenske Ryds en litt større midtkabinbåt med sin nye 620MC, basert på sitt tidligere 20 fots skrog. Utstillingsmodellen på Sjøen for Alle er en prototype, og båten skal være under sertifisering hos Det Norske Veritas.

Båten har sitteplasser akter, og en stor skyvedør inn til midtkabinen. Bakveggen og skyvedøren har øverst en liten knekk og skråer innover, noe som gir et litt røft og sporty uteseende.

Inne i styrekabinen er det foruten førerkonsollen en enkel sittegruppe på babord side, samt et bord. Her skal det også være mulig å overnatte. Brede sidevinduer og to takluker sørger både for utsyn og lys inn.

Ryds 620 Ryds 620

Skrående vinduer i front er med på å forsterke den sporty looken. Fra midtkabinen er det også luke forut som sørger for adgang til sitteplassene i baugen med høyt fribord. På taket kan det plasseres stativ med for eksempel plass til kajakk. 

Utstyrt med en 115 hk 4-takts Mercury ligger prisen på 374.000 kroner. Båten har også innebygget GPS som standard. Utstillingsmodellen har utenbordsmotor, men leveres også som innebordsmodell.