Nye serie VHF-radioer fra Simrad

For 2011-sesongen lanserer Simrad en ny VHF-serie bestående av både stasjonære og bærbare enheter.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Simrad:

Denne gang har Simrad benyttet teknologi basert på sine søsterselskaper, Northstar og Lowrance, og resultatet er 3 nye VHF-modeller med litt mer enn det man forventer å finne i en rimelig VHF-radio.

For fastmontering

Simrad RS10 er en svært prisgunstig, driftssikker og robust VHF beregnet for fastmontering.

Digital selcall med nødknapp er nå en av standardfunksjonene på denne type VHF. Systemet er så enkel å bruke at alle om bord kan få sendt en nødmelding dersom uhellet skulle være ute. NMEA183-inngang gjør det mulig å koble til GPS/Kartplotter slik at nødmelding kan sendes til Hovedredningssentralen med båtens identitet og posisjon.

Pris: 2125 kr

HH33 - den bærbare for korte avstander

Avansert og prisgunstig for bruk i små båter, eller som ekstra sikkerhetsutstyr. HH33 er ikke bare en VHF, men har innebygd 12-kanals GPS og kan lagre inntil 500 veipunkter. Gir også brukeren GPS posisjon dersom øvrig navigasjonsutstyr ikke kan benyttes, ved for eksempel strømbrudd.

GPS mottakeren er av den hurtige typen hvor det bare tar noen sekunder før posisjonen kommer opp på skjermen.
NMEA utgang til annet maritimt utstyr, men kun når VHF står i ladestasjonen.
Lithium polymer batteriet som følger med som standard. Kan lades fra null mindre enn3 timer.
Simrad HH33, bærbar VHF, er vanntett, og den flyter.

Pris: 2875 kr

RS25 & AHK05 – komplett kommunikasjon ombord

Har du en fritidsbåt med overbygg og kanskje også flybridge er RS25 det naturlige valget. Den er både
robust og vanntett, den har stort display, mulighet for tilkobling av inntil 2 vanntette, trådløse håndsett og to-veis intercom med ”loud-hailer” funksjon. RS25 har dessuten også barometer innebygd. Alle de ordinære funksjonene er intakt, slik som digital selcall, posisjonspolling, dobbel og trippel lyttevakt og skanning av alle kanaler.

NMEA0183 inngang for tilkobling til GPS/kartplotter er standard. AHK05 håndsettet har de samme funksjoner som hovedapparatet og kan betjenes fra ca. 100m avstand. RS25 kan godt brukes uten ekstra håndsett, men da går man også glipp av to-veis intercom og loud-hailer funksjon samt muligheten for fjernbetjening av VHF’en.

Pris komplett:  4952kr

Mer info: www.pronav.no


(20.01.2011)