To nye instrumenter fra Humminbird

Amerikanske Humminbird er først og fremst kjent for sine ekkolodd. Men også de kommer med stadig flere kombi- og multiprodukter. Her er de to siste nyhetene.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Humminbirds nye kombiinstrument, 597ci DI Combo, har et nytt femtommers TFT-display med en oppløsning på 640 ganger 640 punkter.  Ekkoloddmodulen har Humminbirds siste teknologi innen fiskeleting. Med "Down imaging" ser du fotografilignende bilder av bunnen. Systemet tilsvarer Navicos "StructureScan".  To kraftige ekkostråler fra svingeren sørger for at du ser bunnforholdene i 60 graders vinkel ut fra undersiden av båten. 597ci DI Combo gir deg bilder ned til snaue 200 meters dyp.


Med "Down Imaging" får du fotolignende bilder av bunn og fisk.

Men nyvinningen er også en kartplotter der du har mulighet til å lagre opptil 50 ruter og 3000 waypoints. Innebygget 50-kanals GPS-antenne gjør at ingen ekstra antenne er nødvendig. Kombiloddet har plass for minnebrikke og meny på norsk. Instrumentet kan infelles i dashbordet eller monteres på medfølgende sokkel med hurtigkobling, noe som gjør det lett å ta med seg. Veiledende pris er 6700kr pluss moms.

Humminbird lanserer også 570 DI Portable, som er et enkelt, portabelt ekkolodd. Loddet er plassert i et regntrekk som gir beskyttelse mot vann. Sort/hvitt-skjermen på 640x320 punkter viser bunnforholdene i 12 nyanser av grått. Også her har du to stråler. Fungerer ned til 150 meters dyp. Norsk pris er foreløpig ukjent.

Oversikt over forhandlere på www.sleipner.no

 

(01.03.2011)