Amerikaner omkom etter testkjøring

Det amerikanske forsvaret var i Norge for å testkjøre Goldfishs spesial-RIB. Det endte tragisk. En amerikaner mistet livet etter ei ulykke ved Holmestrand.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Ulykken skjedde under en demonstrasjon av en Goldfish-båt for det amerikanske forsvaret. I tillegg til den omkomne amerikaneren ble flere lettere skadet etter ulykken som skjedde ved Langøya i Holmestrand, skriver VG Nett

Flere personer havnet i vannet etter den kraftige båtvelten. Disse ble plukket opp av et annet militært fartøy. 

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, men i følge NTB skal båten ha kantret da føreren foretok en krapp u-sving i fart. 

Båten var en av Goldfishs spesialmodeller designet for militære operasjoner. I fjor inngikk Goldfish boats en gullkantet avtale med forsvaret om levering av 10 båter. De spesielle båtene er kjent for å være ekstremt sjødyktige og ha et enormt fartspotensiale. Om ulykken skyldes teknisk eller mennesklig svikt er foreløpig ukjent. 

Oberstløytnant Bent-Ivan Myhre ved kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet bekrefter overfor VG at ulykkesbåten tilhørte Forsvaret. Personell fra Forsvarets logistikkavdeling og Forsvarets spesialkomando deltok i demonstrasjonen av fartøyet.

- Ulykken skjedde i forbindelse med en materielldemonstrasjon, der både norsk og utenlandsk personell deltok, sier Myhre til VG. 

Forsvaret gransker nå ulykken, og det er ventet en rapport om rundt 14 dager.