Forsvaret søker gummibåt

Forsvaret skal bytte ut sine tidligere båter og er på utkikk etter seks nye RIB-er. (06.03.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Forsvarets logistikkorganisasjon og forsyningsavdeling skal erstatte utrangerte båter, og leter nå etter seks gummibåter til en bestemt avdeling i Forsvaret.

Avdelingen disponerer fra før Zodiac FC470. For å ivareta avdelingens operativitet og sikkerhet for "personell i skarpe oppdrag" som det heter når Hærens avdelinger er i aksjon, ønsker derfor Forsvaret enten båter av samme type eller tilsvarende gummibåter for å sikre gjenbruk av påhengsmotorer og styrekonsoll, transport og oppbevaring av materiell. I utlysningen er det satte en rekke spesifikke krav både til lengde, bredde, nyttelast og antall personer tillatt ombord, hvor ting båten bør være, samt utstyr. Frist for å komme med tilbud er satt til 20. mars.

I nedgangstidene i fritidsbåtmarkedet er det flere og flere båtprodusenter som satser på proffmarkedet. Tidligere i år ble det klart at Son-baserte Goldfish har skrevet en gullkantet kontrakt med Forsvaret verdt 87 millioner kroner. Også Djupevåg Båtbyggeri i Hordaland satser på å levere flere båter til det offentlige, nylig leide de ut en italienskbygd Fabio Buzzi over en femårsperiode til politiet i Hordaland. Avtalen har en verdi på 12,5 millioner kroner.