TILBAKE HIT: Her på Norges varemesse skal Sjøen for alle anno 2015 arrangeres. Bildet er tatt under 2009-utgaven av den store båtmessa. Den gang var 41 000 betalende gjester innom hallene på Lillestrøm.
TILBAKE HIT: Her på Norges varemesse skal Sjøen for alle anno 2015 arrangeres. Bildet er tatt under 2009-utgaven av den store båtmessa. Den gang var 41 000 betalende gjester innom hallene på Lillestrøm.

- Nå kommer sommeren!

Fredag åpnes dørene til den 48. utgaven av Sjøen for alle på Lillestrøm. Over 350 båter og 200 utstillere er klare til å tyvstarte sommeren. (09.03.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Etter en lang og tøff vinter bærer Sjøen for alle bud om lysere tider med sol, sommer og varme. Førstkommende fredag starter den ti dager lange båtmessa, med haller fulle av båter, utstyr, klær og alt som hører båtlivet til.

SFa 2010

Nyhetsslipp

Som vanlig byr også årets messe på en rekke godbiter og premierer for dem som er opptatt av siste nytt. Blant nyhetene som blir å se på messa i år er for eksempel Askeladden P66Viksund 360 St Cruz  med JMS, Viknes 1080 Sunbridge, Saga 310 Open, Goldfish 21, 29 Tender og 36P1 Supersport, Bavaria 38 Sport, Nor-Tech 390 Sport, Sting 700 Weekender, Galia 650 HT, Hansvik 550 Fisker, norsktilpasset Nord Star 28 Patrol, Hydrolift SX-22, Nordkapp Enduro 600 og 760, Hobby 390 Sprint, Arimar Sprint Jet 3.2 Sport, Greeline Hybrid 33, Steady 320X og en rekke andre små og store båtnyheter, i tillegg til mye nytt utstyr.

Bredt tilbud

Mellom slagene kan du også få prøve deg blant annet på windsurfing, stand up-paddle, radiostyrte båter, kajakk, seilbrett og Elias. På messen tilbys også intensivkurs og eksamen for de som vil ta båtførerprøven. VHF-kurs og tips og råd om vedlikehold og båt står på messeprogrammet, i tillegg til en rekke gode tilbud fra utstillerne. I år blir det også egen moteoppvisning. Båtmagasinet har i år som tidligere år også stand, og ønsker alle velkommen til en tur innom stand D01-10 for gode abonnementstilbud eller en båtprat.

Fokus på rekruttering

- Dette er Norges største markedsplass for båter og ustyr. Dersom du skal kjøpe båt eller bare ønsker å se det nyeste er dette stedet å gå. Men messen er mye mer enn det, sier messesjef Merete Rustad fra Norboat. Båtbransjeforbundet ønsker også å fokusere på fagopplæring og rekruttering under Sjøen for alle, og vil forsøke å vise at båtbransjen er en attraktiv arbeidsplass for ungdom.
- På vårt rekrutteringstorg møter du båtbyggerlærlinger, motormekanikerlærlinger, og vi har demonstrasjon av både tradisjonell trebåtbygging og den moderne vakuumstøpmetoden. Hver dag vakuumstøper vi en båt som vil bli gitt bort til barnehager, forteller Rustad.