Lærer 6.500 barn sjøvett

Fram til skoleferien skal 6.500 barn lære seg sjøvett. (04.05.09)

Publisert Sist oppdatert

Av: Therese Vågen

I år det er nemlig elevene i 3. klasse og 4. klasse som får spesielt fokus under Sjøvettdagene. Det er Sjøfartsdirektoratet og Redningsselskapet som står bak Vis sjøvett-kampanjen, og hittil har rundt 70.000 barn fått opplæring i sjøvett de siste ti årene.

Målet er å forebygge ulykker ved å lære barna å bruke sikkerhetsutstyr samt godt sjøvett i forbindelse med båtbruk og ferdsel ved sjø og vann. Klassene forbereder seg på forhånd på temaene, og undervisningen er lagt opp med lek og praktiske øvelser. Barna skal blant annet lære bruk av redningsvester, oppførsel i båt, miljøvett, varsling av ulykker og førstehjelp.

Årets Sjøvettdager startet 20. april og varer helt fram til skoleferien. Til sammen skal det avvikles totalt 61 sjøvettdager fordelt på Finnmark, Troms, Trondheim, Rogaland, Nøtterøy, Asker og Bærum, Oslo, Halden, Nedre Glomma og Kristiansand. Frivillige instruktører fra de lokale Vis sjøvett utvalgene, Redningsselskapet, båtforeninger, Forsvaret, Politi og brannvesen vil delta, og flere steder vil en få besøk av de velkjente redningsskøytene.

- Dødsulykker med barn i båt forekommer heldigvis sjeldent. Sjøfartsdirektoratet og Redningsselskapet mener likevel det er viktig å drive forebyggende arbeid opp i mot barn for å opprettholde gode holdninger til sikkerhet. Vi håper også at barna kan være gode forbilder for de voksne.