Størst i klassen

Med blant annet den største flybridgen i sin klasse, håper den amerikanske produsenten med sin nye modell Meridian 441 Sedan å kunne følge opp suksessen etter forgjengeren Meridian 411. (21.07.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Foruten stor flybridge har den nye modellen stor uteplass akter med enkel tilgang til motorer og generatorer på 9,5 KW som standard. Salongen er delt i to deler, hvor aktersalongen er ment for mer sosialt samvær, mens byssa er plassert i den fremre salongen med spiseplass.

360 graders utsikt

Videre fremover strekker midtlugaren seg i hele båtens bredde, med store vinduer i skroget som sørger for godt med lys og utsikt fra lugaren. 360 grader med vindu sørger også for god utsikt uansett om du befinner deg i salongen eller byssa. Midtlugaren har vaske- og tørketrommel installert som standard, mens det mellom inngangen til midtlugaren og forlugaren er inngang til ett av båtens to bad. Fra lugaren i forpiggen er det inngang til et separat bad med dusjkabinett. Antall køyeplasser er 6.

Personlig preg

Meridian 441 Sedan leveres med TotalCommand-systemet som standard, et system som med en enkel spake koblet mot thrustere og motorer enkelt lar deg manøvere når du skal legge til. Den nye modellen leveres i tillegg med topp til flybridgen for den som ønsker det, og med en lang utstyrsliste kan du nærmest bygge din egen båt ut fra egne ønsker eller behov.

Meridian 441 Meridian 441 Meridian 441

Behagelig tempo

Den 47 fot lange båten er utstyrt med Cummins Twin 5- motorer 9QSB på 480 hestekrefter hver. Toppfarten ligger dermed på 28 knop, mens marsjfarten ligger på rundt 24 knop.  Prislappen ligger rundt 5 millioner kroner. Meridian 441 hadde verdenspremiere under Sørlandets Båtmesse i Arendal i mai, og blir også å se under Båter i Sjøen i Sandvika i Bærum i september.