Rålekker polakk på 40 fot

Denne lekkerbisken vil garantert vekke oppmerksomhet i gjestehavna.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Vi har skrevet om Galeon 385 HTS tidligere, men denne gangen kan vi vise mer enn en arbeidstegning. Polakkene har laget en aldri så liten designbombe av en familiebåt.

Les også: Sporty skjærgårdsjeep fra Polen

Skroget er basert på 325 HT og er tegnet av det britiske designbyrået Tony Castro. HT står for hard top (S-en for Sport) og innbærer at båten kan brukes også i forlengelsen av båtsesongen. Den blir i så måte en båt som er lettere å leve i dersom det er dårlig vær. Men om sola skinner er det enkelt å slippe den inn i styrhussalongen gjennom den store automatiske takluka.


Stor jollegarasje

Verdt å merke seg er den romslige jollegarasjen akter. Her har du plass til ei jolle eller annet utstyr på de to komma to lengdemeterne du har tilgjengelig. 40-foteren  (44 fot inkl badeplattform) har to lugarer. Begge med eget toalettrom med dusj. Forut har du den klassiske eierlugaren med stor dobbeltkøye, mens du midskibs har en romslig gjestelugar med to separate køyer. Interiøret er preget av lyse farger og store vinduer slipper lyset inn.   

Båten har ellers L-formet bysse under dekk vis a vis salongen, også den L-formet. Beveger vi oss opp til styrhussalongen finner vi en stor sittegrupper i U-form. Foran denne er en mindre sittegruppe som i sin helhet er under tak.

Galeon 385HTS, som var nominert til "årets båt" i klassen opp til 40 fot, leveres med to Volvo penta D4 eller D6-motorer fra 200 hk og opp til 425 hk. Med største motoralternativ skal båten klare 40 knop på topp.
 

Tekniske data

- Galeon 385HTS

Lengde i meter (inkl badeplattform):

13,46

Bredde i meter:

3,90

Dyptgående i meter:

0,79

Drivstoffkapasitet i liter:

950

Ferskvannskapasitet i liter:

450

Vekt i tonn:

10,46

Motor min-maks i hk:

2x225 - 2x425 

Maks antall personer:

10

CE-kategori:

B
Norsk importør: www.fischemarine.com
Hjemmeside: www.galeon.pl

(27.01.2011)