Prektig polakk

Polske Galeon lager nye båter i et imponerende tempo. Nå er enda en nyhet klar.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Denne gangen er det riktignok ingen helt ny båt. Galeon har satt hardtop på sin 420 FLY, og kalt den 420 HTC (Hard Top Coupe). Styrhussalongen har sittegruppe, spisebord, velutstyrt førerposisjon, og bysse like på innsiden av skyvedørene inn fra akterdekket. Ønsker man tre lugarer plasseres byssa i styrhussalongen, men om man ønsker mer plass til kokkelering kan denne flyttes ned under dekk, på bekostning av en lugar. Uansett bysseløsning har båten to toaletter med tilhørende dusj.

Båten får to motorer. Antall hk per motor begynner på 220 og ender på 435, som er største alternativ. Uansett motorvalg skal båten plane fint i 20 knop og oppover. Fremdriftssystem kan kunden selv velge. 420 HTC blir nemlig tilgjengelig med både pod, strak aksel og drev.


AKTERDEKKET kan tjene som spisegruppe, to separate solsenger, eller ei stor solseng.

Galeon har lansert en rekke modeller de siste årene. De fleste av dem tegnet av Tony Castro. Eksempelvis er Galeon 385 HTS en virkelig designperle. I Norge har likevel ikke Galeon vært en stor suksesshistorie, så langt. Bedre går det for det polske verftets mindre båter, som selges under navnet Galia. Både Galeon og Galia importeres til Norge av Fische Marine.

Tekniske data Galeon 420 HTC

Lengde:

11,8 meter

Bredde:

4,16 meter

CE-kategori:

B

Motor fra-til:

2x225 - 2x435

Mer info

: www.fischemarine.com

 

(10.02.2012)