Krever handling

Representantskapet i Redningsselskapet uttrykker en smule utålmodighet om gjennomføringen av tiltak for å redusere antall omkomne på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Representantskapet i Redningsselskapet mener bruk av redningsvest, edru båtførere og avpasset fart er det som skal til for å redusere antall dødsulykker med fritidsbåt.
Dette kommer frem i en resolusjon fra representantskapets møte i Stavern i helgen. De vil ha fortgang i arbeidet med å gjennomføre foreslåtte tiltak for å redusere antall omkomne.

Fra ord til handling

Representantskapet, som er Redingsselskapets høyeste organ, viser til rapporten fra sjøfartsdirektørens ekspertgruppe. Her foreslås det blant annet påbud om bruk av flyteplagg i åpne fritidsbåter under fart, utredning av lavere promillegrense på sjøen enn dagens grense på 0,8 promille og vurderinga av nasjonale fartsbegrensinger.
At informasjonskampanjer er viktig, sier representantskapet til Redingsselskapet seg enig i, men krever samtidig at det langsiktige arbeidet med å drive systematisk sjøvettopplæring i skoler og barnehager bør prioriteres enda mer.
 

(04.06.2012)

Powered by Labrador CMS