Planer med strak aksel

Nye norske Seaside 26 er klar for sjøsetting.

Publisert Sist oppdatert

Av Amund Rich Løken

 I følge konstruktør og innehaver av selskapet Seaside Båtservice, Erik Ravne Andersen i Drøbak, har båten tatt opp i seg det beste fra flere konsepter.
Selv om den ikke ser slik ut, er det faktisk en båt med fast aksel og ror. Motorkassa er midtskips, slik vi finner den på Fjord Terne. Konstruktøren har valgt straks aksel for å tilby en mest mulig problemfri løsning.
Selv med akselløsning skal båten i følge produsenten lett gå i plan og klare 32 knop med en 220 hesters Yanmar diesel.


LUFTIG: I Seaside 26 er det fin overnattingsplass for to personer.

Båten har modnet seg til et ferdig produkt over flere år. Vi hadde fyldig omtale av prototypen allerede i 2009. Men nå er altså produktet slik konstruktøren ønsker å vise det frem.

Båten henvender seg til familien som vil ha godt med uteplass, men likevel mulighet til å bo i båten på kortere ferieturer. I tillegg til gode soveplasser har båten et stort toalettrom med servant under dekk.

Våre unge samarbeidspartnere i www.baatfrelst.no har sett nærmere på båten:

Uteplassen på Seaside 26 er utnyttet godt. Under den ene salongputen er det kjøleboks på over 100 liter, i tillegg til gode oppbevaringsrom. Bordet til salongen kan lagres i en egen nisje i skrogsiden. Salongen forvandles enkelt til en gedigen solseng. Båten har integrert dusj på badeplattformen.
En rikelig standard utstyrt båt vil koste deg rett i underkant av millionen.


Fakta Seaside 26

Lengde

: 7.92 meter

Bredde:

2.65 meter

CE-kategori:

C

Maks ant pers

: 7

Motorstyrke:

150 til 260 hk Yanmar diesel

Pris fra:

Ca 1 mill
Info: www.seasideboat.no