Wally-designer bak ny Fjord

Under Båter i sjøen i september viser Fjord Boats AS Fjord 39 - en banebrytende konstruksjon signert Wally-konstruktøren Patrick Banfield. Bakveggbåten er den første i en større modellserie og vil ifølge daglig leder Morten Nordvold bli priset svært aggressivt.

Publisert Sist oppdatert

Fjord 39 er det første resultatet av samarbeidet mellom Fjord Boats AS og den tyske seilbåtprodusenten Hanse Yachts. Med denne modellen tar Fjord et langt skritt videre i forhold til Fjordterna, som har vært produsentens eneste modell siden Inger Sande Brøvig i sin tid overtok Fjord. Med nye eiere ved rattet retter Fjord seg igjen inn mot volumprodukter - noe seilbåtprodusenten Hanse har lang erfaring med.

- Modellprogrammet for 2007 omfatter tre nye båter på 34, 39 og 44 fot. De kommende årene vil vi lansere nye båter hvert år, og regner med å ha et bredt modellutvalg på 10-15 modeller i løpet av fem år, sier en optimistisk deleier og daglig leder, Morten Nordvold i Fjord Boats AS.

- Båtene er tegnet og konstruert for å være effektive i produksjonen. Skrogene vil bli vakuminjisert, og innredningen bestå av moduler. Vi vil likevel legge stor vekt på design og materialvalg - og at båtene representerer helt nye og brukervennlig løsninger, forteller Nordvold.

Planløsningen, med dekkssalong og lugarer på samme nivå, vil skille Fjord 39 fra konkurrentene. Det er lagt vekt på et luftig og lyst miljø, med en firedelt skyvedør i akterveggen og store takluker i glass.

Den tradisjonsrike Fjordterna vil fortsatt bli produsert parallelt med Fjords nye modeller.