Ny norskprodusert skjærgårdsjeep

Vaagen boats på Aukra lanserer en helt ny skjærgårdsjeep på drøye 16 fot.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Vaagens nye selvlensende skjærgårdsjeep er nøyaktig fem meter lang og to meter bred. Skroget er det samme som på Skarpnes 500.  Båten er beregnet for påhengsmotor fra 40 til 60 hk. Med 40-hesteren klarer jeepen 30 knop på topp. Med største motoralternativ vil toppfarten trolig ligge i underkant av 40 knop.

Vaagen 500 har sidemontert styrekonsoll med førerposisjon noe inn mot senter av båten. Det gir i de fleste tilfeller en bedre balansert båt om du kjører alene. Ellers har båten høyt fribord og solide syrefaste rekker i hele båtens lengde. Dekkslayouten er sparsommelig utnyttet med tanke på sitteplasser. Men til gjengjeld får man bedre plass til teiner og annet fiskeutstyr. Båtens primære bruksområde er trolig som landsteds- og fiskebåt. Brakettfester for fiskeutstyr kan også integreres i skroget.

Badestige, akterlanterne og låsbare stuverom er standardutstyr mens plotter, konsolltrekk og puter må kjøpes ekstra.

Standard båt uten motor koster 81 000 kr, mens med 40 hk Selva ender regnestykket på 145 000 kr.

Utvider forhandlernettet
Med to nye modeller på programmet (Vaagen 420 og Vaagen 500) utvider Vaagen boats med tre nye forhandlere i Trondheim, Fosnavåg og Søgne.

Vi er veldig fornøyd med å få på plass forhandleravtaler som dekker hele Sør-Norge fra Trondheim til Søgne. Vi jobber også med å få til en avtale for Nord-Norge, sier Jan Knutsen, båtkonstruktør og daglig leder i Vaagen Boats AS.

www.vaagenboats.no
 

(23.02.2011)