Viksund samler troppene

Viksund Smallboat AS, Viksund Trading AS og konkursboet til Viksund Båt AS samles nå under ett tak under det nye navnet Viksund Boats AS. (22.09.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

I følge markedssjef Martin Viksund er det enighet om kjøp av former, driftsmidler og varebeholdning fra konkursboet til Viksund Båt AS, og dette overtas nå av firmaene Viksund Smallboat AS og Viksund Trading AS som Erling Viksund er eier og driver av - og som også er den del av Viksundgruppen.

- De aktuelle selskapene vil i løpet av kort tid fusjoneres sammen til et nytt Viksund-selskap, som vil stå
for produksjon, markedsføring, og salg av alle Viksunds modeller, både store og små båter. Det nye
fusjonerte selskapet er gitt navnet Viksund Boats AS.

Askøy kommune har nå overtatt konkursrammede Viksund Båt AS sine produksjonslokaler i Strusshamn i Askøy utenfor Bergen, men kommunen og det nye Viksund-selskapet har inngått en avtale om langtidsleie av lokalene. Det nye selskapet satser også friskt på den kommende Båter til Sjøs i Bergen, med blant annet premiere på den nye Viksund 700.

- Viksund 700 er en 23 fots lukket båt, ideell for fiske og friluftsliv med en innvendig kabin, og store innbydende akterdekk. Dette er et velprøvd og lettdrevet skrog, som gir god fart med lav motorkraft, og et tilhørende lavere og mer miljøvennlig drivstofforbruk. Vi har stor tro på denne nyheten som vi anser som en ideell båt for norske forhold og bruk, heter det i en pressemelding.