Innovativt fra Nordkapp

Nordkapps nye 760 Enduro er en fullblods konsollbåt med god køyeplass til to og en uteplass som setter båten i øverste divisjon. I dag ble den presentert for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Av: Amund Rich Løken

Med designer Espen Thorup på laget har Nordkapp våget mye med sin nye Enduro 760. Skal vi bruke ordet innovasjon, så må det bli om denne, selv om det er en åpen konsollbåt som bygger på samme skrog som Noblesse 760. Det er gjort dramatiske endringer i design, look og løsninger.
En forhøyet skrogside på uteplassen har innebygget glass med LED-lys og fungerer som et praktisk stigtrinn. 
Det gir båten et høyt og trygt fribord. En stor midtkonsoll er plassert foran to spesialutviklede førerstoler med ekstra støtte både i sittende og stående kjøreposisjon. Foran konsollen er det integrert en garasje til kalesje. Dermed er ikke den i veien for ”fri ferdsel” til badeplattformen akter. 

Lugaren rommer en minibysse med vask. Elektrisk toalett er skjult under benken og båten har en romslig dobbeltkøye for to godt voksne. 
Lugaren har god høyde og slipper dagslys inn gjennom to gode vinduer.
Sofagruppen akter er båtens sosiale senter, men ved et håndgrep kan delene skyves unna, slik at muligheten for fiske og dykking ikke reduseres. Ekstrautstyr er en utvendig liten bysse med kjøleskuff, vask, kokeapparat og godt med skapplass. 

Ankervinsjen er integrert i en hendig boks på badeplattformens babord side, en tilsvarende boks på styrbord side for oppbevaring av tauverk. Disse integrerte boksene tjener også som sittebenker. Nordkapps røde logofarge er ført videre på hele badeplattformen.

Skroget vil trolig ha et fartspotensiale opp mot 60 knop, men med en 300 hester og enkel installasjon vil det gå godt over 40 knop. Prisen er ennå ikke fastsatt, men den vil sannsynligvis ligge rundt 800.000 kroner.