Skal drive Harstad Marina videre

Tre ansatte fra konkursrammede Harstad Marina Båt AS skal drive selskapet videre under nytt navn.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Det er Harstad Tidene som i dag melder at tre av de ansatte i Harstad Marina Båt as vil føre selskapet videre under nesten samme navn. Det nye selskapet som skal ta over driften heter Harstad Marina AS.

-Vi vil i første omgang satse stort på bruktbåtformidling, sier Steve Nygård til Båtmagasinet. Han vet foreløpig ikke hva som vil skje med konkursboet fra Harstad Marina.

-Det er for tidlig å si. Det jobbes med ulike løsninger, sier Nygård.

Starter i februar

Med seg på laget får Nygård Hans Peter Stabursvik og Mads Johansen, begge med selgerbakgrunn fra det konkursrammede HMB AS. Nygård selv, er ansatt som daglig leder. Han har åtte års erfaring som selger fra Harstad Marina Båt. Nygård er også autorisert båtmegler.

Harstad Marina har hatt båter som Viknes, Rana, Finnmaster og Yamarin i porteføljen.

Den videre planen for selskapet er å være i gang igjen i løpet av februar. Da håper Nygård å ha seks-syv ansatte innenfor de ulike forretningsområdene bruktbåtmegling, salg av båter, utleie av båtplasser, verksteddrift, butikk og salg og service på dieselmotorer.

I en pressemelding skriver aksjonærene i det nye selskapet at de ønsker å knytte til seg en leverandør av fritidsbåter og påhengsmotorer for salg til kunder i regionen. Videre meldes det om at selskapet er i kontakt med flere potensielle leverandører, hvor flere er positive til samarbeid.

Storbåt?

-Harstad Marina AS har ikke tatt noen endelig avgjørelse på om storbåter vil inngå i vår portefølje, men det betinger at vi får en samarbeidsavtale det er til å leve med samt at det må være et merke som vedstår seg sitt ansvar for kvaliteten på produktet, skrives det videre i pressemeldingen.
Frem til nå har Harstad Marina Båt AS vært eneforhandler for Viknes i Nord-Norge. Om samarbeidet med Viknes videreføres, er per nå usikkert.

(04.11.2011)