Suksess for alternativ båtmesse

Den alternative båtmessa i Dolviken ble en suksess. Forhandlerne hevder messa er kommet for å bli.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Nye norsk Båtsenter og Askeladden

De samarbeidende båtforhandlerne i Dolviken arrangerte for første gang sin egen store båtmesse med over 130 båter på sjø og land sist helg. I tillegg var arrangementet, som for øvrig hadde gratis adgang, spekket med aktiviteter for både store og små. Bl.a. hadde man besøk av både politibåten og Røde Kors-båten samtidig som det ble fokusert på båtvett og Båtførerprøven for å bidra til enda bedre sikkerhet til sjøs.

Men de mange tusen besøkende kom først og fremst for å se på båter og båtutstyr. Her fikk de full valuta for besøket. Messen kunne skilte med over 3000 kvm innendørs utstilling med båter fra 9 til hele 62 fot hvorav en rekke av dem også kunne sees og prøvekjøres på sjøen. Som arrangør fikk vi vist publikum langt flere båter her vi holder til i hverdagen fremfor å flytte noen få båter til et messeområde langt borte, sier pressetalsmann for Dolviken messen Helge Sjursen i Nye Norsk Båtsenter. I tillegg fikk man presentert et betydelig antall brukte båter ved messens i egne bruktbåt kaier.


Ny stor messe til våren

Arrangementet ga mersmak. Det satses derfor på å gjøre Dolviken med hele sitt unike båtmiljø til Vestlandets nye store messeområdet for båter og båtrelaterte produkter. Planleggingen er allerede i gang og det finnes offensive planer om å sette opp haller over hele uteområde slik at publikum kan bevege seg ”innendørs” over det meste hvor det presenteres båter på land.
Vi har allerede fått henvendelse fra andre aktører som ønsker å være med å stille ut her i Dolviken selv om de ikke har sine utsalg her. Så interessen for det vi holder på med er stor, sier Helge Sjursen.

 

(27.09.2011)