Se bunnforholdene i 3D

Lowrance er ute med generasjon 2 av sine HDS-displayer. Disse er så fulle av prosessorkraft at de klarer å integrere en helt ny og lekker funksjon.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Den nye funksjonen som kan integreres heter Structuremap, som innebærer at bunnforholdene legges som et eget lag på kartbildet. Det fordrer at man har StructureScan-modul installert. SS er en ekkoloddmodul som lager fotografilignende bilder av bunnforholdene, og gir ved gode forhold et sylskarpt bilde av det som skjuler seg under båter. Skipsvrak er det for eksempel svært enkelt å oppdage med denne teknologien. StructureScan ble også brukt for å finne gjenstander som ble mistet av svømmende ungdommer på Utøya.

Nå kan altså bunndataene legges på et 3D-bilde i realtime. Om du velger å lagre dataene i ”save-mode” vil disse kunne hentes opp neste gang du seiler i farvannet.

-Ideen er at filene som lagres kan kunne deles med andre. Når data er lagret vil de kunne lastes ned fra en server og lastes inn på plotteren via en SD-brikke, sier Tom A. Hatleskog, salgssjef for fritidsbåtmarkedet hos den norske importøren, Pronav.

På den måten kan flere få glede av dataene du har registrert. På sikt kan store deler av bunnforholdene bli tilgjengelig for nedlastning.


BUNNEN I 3D: Her vises StructureMap med blått overlegg.

Ni modeller

-Bortsett fra den helt nye StructureMap-funksjonen får HDS gen2 større prosessor og større minne. Kosmetisk er den mørkere i fargen med hvit logo, sier Hatleskog.

Lowrance HDS generasjon 2 finnes i ni modeller, og fire størrelser fra 5 til 10,4 tommer.

Funksjonene vil nesten garantert også bli tilgjengelig på Simrad-plotterne.
Pronav kommer med en fyldig pressemelding når produktet er endelig lansert.

Lowrance er en del av Navico-gruppen som også er ansvarlig for merkene Simrad og B&G.

Mer info: www.pronav.no

(16.12.2011)