Fra ryggsekk til båt på 10 minutter

Glad i sykling og sjøliv? Da kan dette være oppfinnelsen for deg.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Tenk deg at du sykler langs Sognefjorden, og plutselig får behov for å komme deg til andre siden. Da tipper jeg du er glad for å ha en båt i ryggsekken. En 11 kilo tung farkost som monteres uten verktøy.

Det er det italienske firmaet SBK Engineering som har utviklet denne sykkelbåten. Hele oppfinnelsen får plass i en liten ryggsekk, og veier bare 11 kilo. I sekken finnes to oppblåsbare utriggere, samt drev og festeanordninger. Så er det bare å pumpe opp, montere drev og sykkel på pongtongene, og dra til sjøs.


Shuttlebike er fin til strandbruk, visstnok.

10 kilometer i timen

I følge produsenten skal farkosten være klar til sjøsetting på ti minutter, fra sekundet sekken ble tatt av ryggen.
Toppfarten med flat pedal er ti kilometer i timen (drøye 5,5 knop). Sannsynligvis også avhengig av hvem som sitter på sykkelsetet. Marsjfarten er oppgitt til 3,5 knop.
Båten kan brukes sammen med de aller fleste sykler.  Universalklemmene som holder sykkelen festet til pongtongene monteres helt uten verktøy.

Oppfinnelsen er primært ment brukt langs vannveiene i byer som Amsterdam, men også til ”syklister som møter på et vann på sin ferd”. 125 kilo kan farkosten lastes med. I nødstilfeller kan sykkelbåten bære 200 kilo. Men dette er visstnok bare i tilfeller der det står om liv og død.

Les mer på produsentens hjemmesider: www.shuttlebike.com

(18.01.2012)