Verdens første RIT

Vanskelig å finne nok plass om bord til tanken? Vetus har løst problemet med verdens første Rigid Inflatable Tank – en tank som rett og slett former seg etter omgivelsene og hardner. (24.02.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Har du noen gang tenkt over hvor mye plass og mange hulrom det finnes om bord i båten din som aldri blir benyttet til noe fornuftig?

RIT
RIT

Mange muligheter


Den nye ”Easy Tank” fra Vetus gjør det mulig å utnytte ”døde” hulrom” i båten og plassere tanken på steder du ikke en gang ville ha vurdert tidligere. Det eneste som kreves av plassen er en åpning, enten i dørken eller panelet, som er stort nok til at avslutningslokket er innen rekkevidde.

Hardt ytre


Tanken fungerer i prinsippet som en fleksibel tank, og kan både vikles eller rulles sammen slik at den kan trykkes gjennom en relativ liten åpning. Det spesielle er at tanken vil tilpasse seg omgivelsene samtidig som den får samme hardhet som en vanlig standard tank.

UV-stråling


På oversiden av tanken finnes det et lokk med en spesiell pakning for to enheter, hvor den ene brukes til å blåse opp tanken mens den andre brukes til en spesiell UV-lampe. Når tanken er plassert på ønsket sted, blåses den opp slik at den tilpasser seg rommet den er plassert i. Deretter tennes UV-lampen som sørger for at tanken hardner ved hjelp av UV-stråling. På denne måten dannes det en hard og fast yttertank.
Myk innertank
Lokket og UV-lampen fjernes og erstattes med et annet lokk som passer til de aller fleste tilkoplinger. Dette leveres i to ulike utgaver, ett for drikkevann og ett for avløpsvann.
Til slutt plasseres så en lukt- og lufttett innertank i den harde yttertanken. Denne selges separat for de som fortrekker å bytte ut tanken framfor å rengjøre den med jevne mellomrom.

Tanken passer altså både til drikkevann og avløpsvann, og er tilgjengelig i størrelsene 56, 100 og 150 liter.