Helstøpt omstreifer

Skorgenes er på offensiven med en helt ny tøffing på 43 fot.Se de første sjøbildene av Nordic Rover 43

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Nordic Rover 43 er navnet på Skorgenes` nye stolthet. Båten ble høytidelig avduket under båtmessa i Göteborg i februar. Tanken bak båten har vært å bygge en skikkelig tøffing, som tåler mye juling og grov sjø. I tillegg er det lagt vekt på at båten skal innby til sosiale samlinger. Salong finnes i så vel styrhus, som på akter- og fordekk. Videre har Skrogenes Nordic Rover tre lugarer.

Forut finnes eierlugaren med tilhørende toalettrom og separat dusj. Fra innsiden av den brede skyvedøra akter finnes en nedgang til dobbel lugar på babord side. Her er det også toalett.
Båten skal i følge verftet være ekstremt solid. Den er nemlig bygget på et 38 mm tykt og vakumstøpt skrog som er støp sammen med overbygget.

Båten har strake aksler koblet til dieselmotorer fra CMD. Hver av motorene har sylindervolum på 5.9 liter og yter 425 hk. Det skal gi båten et fartspotensiale på inntil 34 knop. Standardversjonen har to ganger 295 hesters motor. Prisen på farkosten starter på rundt 4,5 millioner norske kroner.

FAKTA: SKORGENES NORDIC ROVER 43

Lengde

: 12,95 meter

Bredde

: 3,98 meter

Vekt:

11 000 kg

CE-kategori:

B

Motorstyrke:

2 x 295 - 2 x 425 hk

Pris fra:

4,5 mill. kroner

Opplysninger:

www.skorgenes.as