-Plastbåtens svar på aluminiumsbåten

Skibsplast har gjort en innvendige endringer på sitt velkjørende 555-skrog. Nyheten 555 Open skal dyrke det enkle båtlivet.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen / Pressemelding

Hva bruker småbåtfolket båtene sine til? Det er spørsmålet som ligger til grunn for utviklingen av nyheten 555 Open. Svarene er klare: De aller fleste med båter i denne størrelsen drar sjelden på overnattingstur, men heller på dagsturer når solen skinner og forholdene er gode. Dessuten vil båtfolket ha praktiske og lettholdte båter – uten at dette skal gå på bekostning av komforten.

Les også: Herlig skrog - Test av Skibsplast 605

SE VIDEO AV 555 Open:


Dermed har 555 Open blitt en båt for småbåteiere flest: Nykommeren på 18 fot har nemlig et stuerom i stedet for overnattingsplass under fordekket, noe som gir båten stor cockpit i forhold til båtlengden. 555 Open blir i så måte en rendyrket dagsturbåt med mye dørkareal.

-Man kan på mange måter si at denne båten er plastbåtens svar på aluminiumsbåten, sier Arne Skibsrud i Skibsplast til Båtmagasinet.

Aluminiumsbåtene er blitt selve kjennemerket på et enkelt båthold. På samme måte skal den nye Skibsplasten være enkel å vedlikeholde, samtidig som den ikke krever at innerlineren skal beskyttes mot vær og vind.

-Her er det lagt opp til at man bare kan la det stå åpent, sier Skibsrud.

555 Open er en ujålete og robust båt som leveres uten kalesje. Her er det bare å dra over setetrekkene, og den selvdrenerende båten kan forlates ved brygga.

555 Open har arvet et trygt og velkjørende skrog fra Skibsplast 555 VS. Innvendig er båten gjort enda enklere enn forgjengeren. Aktersofaen er bitt mindre, og bevegelsesfriheten større. Men det finnes også ileggsplater som gjør at sofaen kan brukes i hele båtens bredde.

Båten er bygget for motorisering mellom 75 og 135 hk, og gjør rundt 28 knop med 80 hk Mercury firetakt, en motor båten håndterer utmerket. Toppfarten havner på over 40 knop med største motoralternativ.

Med teaklaminat i dørken som standard leveres Skibsplast 555 Open fra kr. 240 000.


Tekniske data - Skibsplast 555 Open

Lengde i meter:

5,55

Bredde i meter:

2,20

Motorisering i HK

: 75-135

CE-kategori:

C

Ant. Pers.:

7

Pris i kroner

: ca. 240 000 med 80 hk
Mer info: www.skibsplast.no