Sko deg for sommeren

De norske merkevarene Helly Hansen og Viking lever i beste velgående. Her er noen av årets skonyheter

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Viking er et velkjent merkenavn for nordmenn flest. Nå finnes to helt nye seilerstøvler på markedet. Skagen er en lavskaftet støvel, mens Regatta er den klassiske mid-cut- støvelen. Begge støvlene kommer i typiske maritime farger som rød, hvit, marine og oliven. Støvlene blir levert i størrelse 36-47 og har en veiledende pris på 499 (Skagen) og 599 for Regatta.

-Skagen og Regatta har hurtigtørkende fór av polyester i skaftet og kanvasfór i tåparti for bedre stabilitet. De har Vikings egen ergonomiske innleggsåle som kan tas ut til tørking. Yttersålen har et gripemønster som er tilpasset båtdekk, skriver Viking fottøy i en pressemelding. www.vikingfootwear.no

Jollesko


Fottøy får du også fra Helly Hansen
Shorehike3 kommer nå i ny og forbedret utgave med friskt design. Denne skoen er beregnet på jolleseglere, men skulle passe bra til de fleste aktiviteter i maritimt miljø.
-Shorehike 3 holder foten godt beskyttet med en tykk yttersåle, samtidig som den gir et stabilt fotfeste på våte underlag. Skoen er produsert i et hurtigtørrende og pustende materiale, og har en innvendig utagbar anatomisk EVA-såle. Kommer i fargen rød til dame, og rød og blå til herre, skriver H/H i en pressemelding.
Prisen er 1199 kroner www.hellyhansen.no

Klassiker

Sperry Top-Sider har lansert modellen A/O 2-Eye (bildet over), som er en klassisk seilersko med tradisjonelt design. Skoen er i lær, med såle i gummi. 2-Eye finnes i et utall farger. Veil. Pris er 1099 kr. www. heppo.no

(23.02.2012)