Romslig amerikansk 45-foter

Siste tilskudd til Sea Rays serie av sportsyachter heter 450 Sedan bridge.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

45-foteren fra Sea Ray er utstyrt med en stor eierlugar forut, samt en gjestelugar med to køyer midtskips. Båten har to toalettrom med dusj, samt bysse på nederste dekk. Byssa er fullt utstyrt med vask, kjøleskap, to keramiske kokeplater og mikroovn. Fire brede trappetrinn opp fra byssa finner man spisebord på babord side. Det er ingen styreposisjon her, så romfølelsen er stor. Aktenfor spisebordet finnes ytterligere en salong i hele båtens bredde. Her er det tydeligvis tv-titting som står i fokus. En 32” flatskjerm er sentralt plassert vis av vis sofaen på babord side. Sofaen kan gjøres om til ei dobbeltkøye. På den måten blir det soveplass til seks personer om bord.


HOVEDLUGAR: Romslig og stilfullt lengst forut.

På akterdekket har Sea Ray plassert en wet-bar i forkant av en L-sofa. Her er det også blitt plass til ismaskin, kjøleskap og grill. På styrbord side er oppgangen til flybridgen - båtens eneste styreposisjon. Flybridgen har hardtop, men med stor elektrisk takluke. Førerposisjonen gir god oversikt, og skipper og andrefører sitter glimrende i store roterbare skinnstoler. På dashbordet er det blant annet gjort plass til en 12-tommers kartplotter. Vinduene her oppe er ikke i glass, men en kalesjeløsning omslutter flybridgen. Kalesjen kan rulles opp slik at fartsvinden blåser gjennom frontvinduene. Men skulle det bli regn hadde det sannsynligvis vært langt bedre med ordentlige vinduer og vindusviskere. At båten kun kan styres fra flybridge gjør den neppe mer attraktiv for norske kunder. Men nordiske kunder kan imidlertid velge den dyrere varianten med lukket flybridge, eller versjonen med ekstra styreposisjon på hoveddekket.

Lengst akter på øverste dekk kan familien samles rundt salongbordet i U-sofaen. Her er det også plassert en kjøleskuff for å holde forfriskningene kalde. Salongen kan, ved å senke bordet, gjøres om til en romslig solseng.

Båten er utstyrt med to 480-hesters Mercruiser Cummins-dieselmotorer tilkoblet Zeus pod-drev.
Vil du se mer av båten? På denne linken kan du se en nydelig 360-graders visning av båten.

Tekniske data - Sea Ray 450 Sedan bridge
Lengde i meter:

13.9

Bredde i meter:

4,3

Dyptgående i meter (inkl drev):

1,22

Tørrvekt i tonn:

16,6

Drivstofftank i liter:

1418

Ferskvann i liter:

492

Mer info:

www.searay.com

(21.08.2011)