Heftig helårsbåt

Råtassen Ruptech 32 er bygget for å tåle alle værforhold. Nå har verftet i Åkersberga fått sjøsatt og testet farkosten for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Ruptech 32 har fått stor oppmerksomhet i svensk og internasjonal fagpresse. Det har nok å gjøre med at 32-foteren skiller seg ut fra mengden, og er tegnet av  Ocke Mannerfelt. Mannerfelt står bak flere konkurransebåter. Mest kjent er han for å ha tegnet en klasse III-katamaran for "Victory Team Dubai". Men Ocke Mannerfelt har også tegnet båter for Nimbus og Sealine. 63-åringen har også bakgrunn som bildesigner for Lotus og Jaguar.

Nå har han altså designet helårsbåten Ruptech 32 for Rupert marine. Farkosten er en skikkelig solid bruksbåt for den som vil betale litt ekstra for å ha noe som ikke alle andre har. Innredningen kan i stor grad skreddersys etter kundens ønsker. Her kan man velge mellom salonger som kan gjøres om til køyer, eller luftdempede stoler til alle passasjerer.

FØRERPOSISJON 2: Førerposisjon på akterdekket er ekstrautstyr.

58 knop
I tillegg til den tradisjonelle førerplassen i styrhussalongen finnes ytterlige en førerposisjon på akterdekket. (ekstrautstyr) Her finnes også en U-salong som kan gjøres om til en stor solseng.

Med en Volvo Penta D6 på 370 hk blir ikke Ruptech 32 noen sinke på sjøen. 50 knop er estimert toppfart. Vil du ha enda mer fart kan du velge en Cummins-motor på 480 hk. Da klarer timetersbåten 58 knop.  Båten kan også leveres med dobbeltinstallasjon på to ganger 220 hk fra VP.

Se alle bildene HER.

Tekniske data - Ruptech 32

Lengde i meter:

10,10

Bredde i meter:

2,6

Vekt i tonn:

2,8

Drivstofftanker i liter:

400

Motorisering i hk:

370-480

Toppfart i knop:

  48-58
Mer info: www.ruptechmarine.com

(28.02.2011-oppdatert 19.04.2011)

Powered by Labrador CMS