Ny nederlandsk plattgatter

Long Island Shipyard i Nederland har startet produksjon av en lekker 40 fots plattgatter. Ikke helt ulik Hinckley eller Fjords terne.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Longisland 40 runabout skal være en stor åpen båt som likevel har god plass under dekk. Forut finnes to lugarer med doble køyer. I tillegg er det blitt plass til toalettrom og en liten salong. Båten er ellers rikelig utstyrt med vaskemaskin, tørketrommel og air-condition. Hele interiøret innvendig er laget i lys teak, med beige tepper på dørken.


ROMSLIG rederlugar lengst forut.

Aktenfor styreposisjonen har båten bysse med mikro, vask og kjøleskap. På babord side finnes en salong med plass til fire-fem personer. Akterdekket er en stor sosial sittegruppe med akterbenk og to store solstoler.

40 runabout kan leveres med en rekke motoralternativer. Som standard kommer den med 2 ganger 315 hk Yanmar. Første produksjonsmodell kommer imidlertid med Volvo Penta-motorer og IPS-drev. Hver av motorene leverer 370 hk. Det gir ”snekka” fartspotensiale på 37 knop. Det er også mulig å få IPS600, som skal gi fart over 40 knop. Marsjfarten ligger i følge produsenten på rundt 20 knop med IPS 500.

Første båt er allerede bestilt. Den skal være klar til mai 2012.

Tekniske data Longisland 40 Runabout:

CE-kategori:

B

Lengde:

12 meter

Bredde:

3,85 meter

Motorisering:

2x VP 370 hk

Mer info:

www.longisland.nl

(11.01.2012)