Morgan rir bølgene igjen

Det finnes fremdeles helnorske båtprodusenter som satser på nye produkter til tross for et tøft marked. Daycruiseren Morgan 630 er en av disse. (11.12.08)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Den nye Morgan 630 DC skal være en daycruiser av den gode gamle sorten, men med spennende detaljer som gjør at den skiller seg ut.

SPESIFIKASJONER

Vekt: 950 kg
Lengde: 625 cm
Bredde: 240 cm
Motorkraft: Maks 175 Hk
Anbefalt motor: 140 Hk
Bensintank: 140 l
Antall personer: 6

- Båten skal settes sammen i juleferien. Jeg skal gjøre det selv i romjula i ro og mak, og så blir det produksjon på nyåret, forteller Morgan Dale til Båtmagasinet. Han har utviklet båten i samarbeid med designer Espen Thorup, noe som ut fra skissene ser ut til å ha resultert i en linjelekker liten daycruiser.
- Morgan 630 er en god gammeldags daycruiser. Det vil si mye mer normal enn mye annet du ser på markedet, men likevel med mange detaljer som gjør at den kommer til å skille seg ut, tror Dale.

Innredningen på den nye daycruiseren være praktisk med mange detaljer, blant annet innfelte vinduer i skroget. Vindskjermen skal også kunne åpnes for enkel og rask passasje, med brede og solide trinn. Med en U-formet sofa akter, som for øvrig kan gjøres om til en solseng, og to vendbare stoler ved styrekonsollen, kan uteplassen gjøres om til et sosialt område. Ute skal det være trykkvann og dusj tilgjengelig, samt plass for kokeapparat. Ellers skal Morgan 630 ha detaljer som integrert kalesje under eget lokk akter i båten, samt praktiske plattformer på hver side av motoren i tillegg til stuverom.

Under dekk skal båten ha køyeplass for to personer og plass til kjemisk toalett som er standardutstyr. I følge distributøren Erling Sande AS håper en på å få den første båten på vannet for testing allerede i januar. Veiledende pris skal ligge på rundt 390.000,-.