Marex 370 ACC nominert igjen

Marex akterkabinbåt 370 ACC vant prisen for årets båt i 2009. Nå er båten nominert til den prestisjefylte prisen igjen.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

370 Aft Cabin Cruiser har rasket med seg det meste som er å oppdrive av priser i fagpressen, og båten har preget forsiden på hele åtte båtblader det siste året. Nå vanker det mer heder og ære til Marex. Det anerkjente båtmagasinet Motorboat and Yachting har igjen nominert akterkabinbåten som årets båt for 2011. Denne gangen i kategorien ”Trawler yacht and aft cabin”. Prisen deles ut under London International Boatshow i januar 2011.

-Jeg er selvfølgelig ekstremt glad for nominasjonen. Det blir spennende å se om vi kan vinne igjen, sier Thomas Aalrud i Marex til Båtmagasinet.

Selv trodde han at båten hadde fått sin porsjon skryt og at det

 

ville roe seg rundt den populære familiebåten. Men den gang ei.

-I forrige uke fikk jeg invitasjon til utedelingen av årets båt. Jeg skjønte ikke hvorfor før jeg fikk mail fra MBY om at vi igjen var nominert. Det er selvfølgelig en skikkelig god julegave, sier Aalrud.

Hvorfor tror du denne båten får så mye skryt?

-Jeg tror båten har truffet et helst spesielt marked. Den har blitt skamrost av pressen, noe som tyder på at vi har gjort mye riktig, sier Aalrud.

Det vakte oppsikt da Marex gjeninnførte akterkabinen på en topp moderne motorbåt. Løsningen innebærer at det finnes køyeplasser til seks personer om bord. Akterkabinløsningen var populær på 80- og 90-tallets snekker og halvplanere. Med Marex 370 er den tilbake.

Så langt har Marex solgt 32 eksemplarer av 370 ACC. Suksessen er så stor at den skal følges opp med lignende båter. Den neste i serien blir en 32-foter som får navnet 320 holiday cruiser. Dekkslayouten skal være tro mot konseptet i 370, men selvsagt i noe mindre format.

www.marex.no


(22.12.2010)