Trawler med fartspotensiale

Den nye trawleren fra Canteri Estensi, 640 Maine, kan reise Bergen-Kirkenes tur retur før den må tanke. Forbruket er beskjedne fem liter i timen per motor.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Den 20 meter lange trawleren er bygget for å kunne gå lange distanser med lavt forbruk. Men ulikt mange andre yachter av denne typen er det mulig å ”sette inn turboen” dersom det er behov for det. Rekkevidden er 2500 nautiske mil i seks knop. Kjøres maskinene med høyere turtall kan båten flytte seg i opp til 27 knop. Da er selvsagt forbruket mangedoblet. Men muligheten for mer enn snakkefart er tilstede.


OPPHOLDSROM: Vis a vis førerplassen finnes en sosial salong.

Salongen har godt utsyn gjennom store panoramavinduer. Her kan minst åtte personer sitte til bords og samtidig nyte havutsikten. Foran denne ved styr Båten har fire lugarer og tre toalettrom pluss mannskapslugar. Eierlugaren i baugen er som vanlig den største. Denne har i tillegg til eget toalett med dusj også et omkledningsrom og sofa.

På flybridgen har gjestene 30 kvadratmeter å boltre seg på. Her finnes bysse, middagsbord og solsenger. Lengst akter på flybridgen kan man enten innrede med en stor salong eller kran for sjøsetting av jolle.

Tekniske data Canteri Estensi 640 Maine

Lengde i meter

: 19,8

Bredde i meter:

5,50

Vekt i tonn:

32

CE-Kategori

: A

Maks hastighet i knop:

27

Marsjhastighet i knop

: Opp til 22

Maks antall personer:

12

Motorisering:

2 x FPT – 825 hk
Info: www.cantieriestensi.it

(29.06.2011)