To nye fra Garmin

Garmin har bygget inn et lite digitalkamera i sine siste to bærbare modeller.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

De to nye Garmin-modellene, 62stc og 62sc går inn i den populære GPSMAP 62-serien av håndholdte GPSer. Begge har innebygget kamera på fem megapiksler. Bildene blir også automatisk geotagget, noe som innebærer at du får opp nøyaktig posisjon på hvor bildet er tatt.

- Ved å tilbringe mye tid sammen med klatrere, vandrere og andre friluftsentusiaster har vi forstått at de ikke har tid til å grave i ryggsekken hver gang de vil ta et bilde, sier Martin Resch, som er produktsjef hos Garmin outdoor, til svenske Båtliv.

Begge de to nye modellene er vanntette (IPX7) og kan derfor brukes under alle værforhold. Enhetene har innebygget minne på 3.5 Gigabyte, noe som gjør at du kan lagre rundt 700 bilder, før kortet er fullt. Da må GPSen tømmes via en USB-kabel koblet til en pc.

Skjermen på 2,6 tommer skal være lett å se, også i sollys, og menyen skal være enkel å forstå, i kjent Garmin-stil. Forskjellen på de to modellene er som følger:

Alle GPSMAP 62-enheter med "s" i navnet er kompatible med Garmins trådløse tilbehør. (Som ANT+trådløs overføring, pulsbånd mm). De har også et 3-akset tiltkompensert elektronisk kompass og barometerisk høydemåler.

Alle GPSMAP 62-enheter med "t" i navnet er forhåndsprogrammerte med et topografisk kart i skala 1:100 000 over Europa. Inkludert i kartet finnes detaljer som veier, stier, innsjøer, elver, samt høydekurver i terrenget.

De nye modellene har batterilevetid på opp til 16 timer, og vil komme på det norske markedet mot slutten av sommeren. Norske priser er ennå ikke tilgjengelig, men trolig vil prisen ligge på rundt 5000 kroner for dyreste modell.

www.garmin.no

(08.06.2011)