Vanntett oppbevaring for iPad

Mange har fått øynene opp for iPad som navigasjonsinstrument om bord. Det er en stor fordel med vanntett beskyttelse. Her er noen av alternativene.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Å bruke iPad som kartplotter i båt har mange fordeler. Det er rimelig, kartprogrammene er gode, det går fort og nøyaktig. Det største minuset med iPad som plotter er at Apple-produktet ikke tåler vann, og sannsynligvis heller ikke trives særlig bra i det maritime miljøet.

Det finnes mange alternativer for sikker oppbevaring av iPad i båt. Sist ut er Scanstruts DAME-nominerte iPad-oppbevaring for båt. Dekselet er IP67-klassifisert, noe som tilsier at den er både støvtett og vanntett ved full nedsenking i minst 30 minutter.

I tillegg er dekselet støtsikkert (fra hvilken høyde man kan minste iPaden sies det ikke noe om). Det har også anti-skli belegg slik at dekselet klistrer seg til faste underlag, som for eksempel kartbordet. Det finnes også et eget stativ for fast montering av iPad-en i styrhuset.
Scanstruts deksel er designet for iPad2, men en versjon for førstegenerasjons iPad vil også bli tilgjengelig.

Den todelte oppbevaringsløsningen vil ikke være i handelen før på nyåret. Prisen er satt til 129 doller. Cirka 730 norske kroner. www.scanstrut.com

Et rimeligere alternativ


er denne posen som selges av Idings.com. Den er selvsagt vanntett, og passer til både iPad 1 og 2. Ulempen med denne løsningen er at det ikke er mulig å koble til strømkontakten mens padda er i posen. Det er mulig på den overnevnte. Vær imidlertid obs på at selv Scanstruts deksel mister IP-klassifiseringen om strømkabelen er koblet til.
IdingZ vanntette iPad-pose beskytter mot sjøsprøyt. Noe mer loves ikke. Den er laget av Transparent PVC, har medfølgende skulderrem og koster 349 kroner. www.idingz.com

Vanntett til seks meter

Et tilsvarende produkt kan kjøpes hos SailTuv.no. Den vanntette posen fra OverBoard er garantert vanntett ned til seks meters dyp. En fordel om du har behov for å spille Angry Birds mens du snorkler. Det loves også at OverBoards beskyttelse flyter.
Minuset er det samme som på IdingZ-varianten. Det er umulig å lade samtidig som posen er i bruk. Og batterilevetiden er ikke veldig imponerende om man bruker kartprogrammer. Prisen er 490 kroner. Mer info: www.sailtuv.no

En lignende pose med tilhørende vanntett headsett selges for 529 kroner hos www.gdx.no. Denne flyter, og kommer med tilhørende bærerem.


Det finnes et utall av slike varianter.

Dyr og solid

En konkurrent av det mer røffe slaget, som også gir støtbeskyttelse er iPadCase fra Andres Industrier i Tyskland. Med denne låses padda inn i en liten vanntett ”koffert” som vier 600 gram. I følge Seatronic gjør iPadCase iPaden flytende. Det store minuset med iPadCase er prisen. 2795 kroner koster den tyske herligheten. Ønsker du versjonen med RAM-feste må du ut med 2995 kroner. www.seatronic.no

(03.11.2011)