Trådløs NMEA-sender

En ny wi-fi-sender fra Comar gjør at alle NMEA-data blir tilgjengelig på telefonen via trådløst nettverk.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

NMEA-2-WIFI fra Comar sender NMEA-data fra båtens navigasjonssystem trådløst til mobiler, nettbrett og PCer. I pressemeldingen skriver britiske Comar at dataene kan hentes opp via kompatible apper. En iPhone-app som gjør denne jobben er iNmea fra det danske firmaet Lets create. Ikke særlig lekker, men med denne appen vil du få opp tilgjengelig info som fart, kurs, vannteperatur, AIS-signaler, posisjon osv, dersom dette er tilgjengelig. Sannsynligvis finnes det apper som speiler hele skjermbildet på plotteren.

Senderen gjør at flere kan følge med på det som skjer på kartplotteren. Det samme kan man gjøre med Raymarines nye plotter e7. Simrad har også annonsert at de vil komme med en lignende løsning i nær fremtid. For båteiere som har eldre kartplottere vil denne senderen på en enkel måte gi mulighet for å hente opp informasjon på bærbare enheter eller maritime PC-er med trådløst nettverkskort.

NMEA-2-WIFI har to NMEA-innganger, som komprimeres til ett utgående signal. Det gjør at enheten kan ta imot signaler fra både kartplotter og AIS-mottaker. På den måten kan begge disse kildene vises på en iPhone, iPad eller Android-telefon.

Prisen er satt til 185 britiske pund. Det tilsvarer drøyt 1700 kroner pluss moms.
Dingsen blir presentert i dag under åpningsdagen av Båtmessa i London. Se alle årets båtmesser HER.

Mer info: www.comarsystems.com

(06.01.2012)