”Norsk” Zodiac Pro

Sort og frekk. Fische Marine har utviklet sin egen RIB for det norske marked i samarbeid med Zodiac og Espen Thorup.

Publisert Sist oppdatert

Av Amund Rich. Løken

Som en av Zodiac sine største kunder og distributører har Fische Marine i tett samarbeid med den franske

GUZZI: Den nye ”norske” RIB-en har fått spesialdesignet ratt fra italienske Guzzi.

RIB-produsenten utviklet en helt ny RIB beregnet for det norske markedet. Det er i første rekke utviklet to båter i som vil få navnet Zodiac PRO Black Limited, PRO 500 og PRO 550. Båtene skal vises for det norske publikum på ”Sjøen for alle” i Oslo senere denne måneden.

Norsk designer

Utviklingen av de nye båtene er inspirert av de siste års suksess med den klassiske PRO Open-serien fra Zodiac. Den ”norske” varianten blir enda frekkere, med pongtonger i sort og grått og med en innredning, designet av Espen Thorup. Den skiller seg klart ut fra den franske modellen. Innredningen skal bygges hos verftet som produserer både Nordkapp og Sting. Den nye hvite konsollen, med innslag av grått, har stramme linjer og rene flater. Her er det satt av god plass til kartplotter og et MP3-anlegg. Her er det også en egen ”øy” med plass til kontrollboks og instrumenter. Her finnes også et eget adskilt rom til batteriet.


Tørre stuverom

Båten vil få helt tørre stuverom. Konsollen er plassert på en egen bunn med oppkant, slik at vann ikke kan renne inn.
Vindskjermen er grønntonet og båten har fått et spesialdesignet ratt fra italienske Guzzi med eiker i sorteloksert aluminium og rattkrans med sort semsket skinn med sølvgrå kontrastsømmer.
Setet er en mellomting av et ståsete og et tradisjonelt sete. Putene er utformet slik at både fører og passasjer får skikkelig sidestøtte.
Båtene, både 500 og 550, levers med innebygget tank, den største med tank montert under dørken.

(01.03.2011)