Suksess for norsk Zodiac-design

De nye norskfranske Zodiac-RIBene som distribueres av Fishe Marine fikk en glimrende mottakelse under ”Sjøen for alle”.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen og Amund R. Løken

-Jeg har ikke fått oversikten over hvor mange båter vi har solgt ennå, men de fikk uten tvil en glimrende mottakelse, sier Trond Underhaug, daglig leder i Fische Marine til Båtmagasinet.

Fische stilte på båtmessa med blant annet to helt nydesignede RIBer fra Zodiac. Verken skrogene eller modellene er nye på markedet, men styrekonsollen og det visuelle uttrykket har fått en kraftig oppgradering. Fargene og interiørdesignet er gjort i samarbeid mellom Zodiac, Espen Thorup og Fishe Marine.

Det er i første rekke utviklet to båter i som vil få navnet Zodiac PRO Black Limited, PRO 500 og PRO 550.

-Vi fikk veldig mange bra kommentarer både fra publikum og forhandlere. Vi er godt fornøyd med salget både på Nordkapp og Zodic, sier Trond Underhaug.

Norsk designer

Utviklingen av de nye båtene er inspirert av de siste års suksess med den klassiske PRO Open-serien fra Zodiac. Den ”norske” varianten blir enda frekkere, med pongtonger i sort og grått og med en innredning designet av Espen Thorup. Den skiller seg klart ut fra den franske modellen. Innredningen skal bygges hos verftet som produserer både Nordkapp og Sting. Den nye hvite konsollen, med innslag av grått, har stramme linjer og rene flater. Her er det satt av god plass til kartplotter og et MP3-anlegg. Her er det også en egen ”øy” med plass til kontrollboks og instrumenter. Her finnes også et eget adskilt rom til batteriet.


NY: Den nydesignede konsollen gir plass til en stor kartplotter. Legg også merke til det italienske Guzzi-rattet.


Tørre stuverom

Båten har helt tørre stuverom. Konsollen er plassert på en egen bunn med oppkant, slik at vann ikke kan renne inn.
Vindskjermen er grønntonet og båten har fått et spesialdesignet ratt fra italienske Guzzi med eiker i sorteloksert aluminium og rattkrans med sort semsket skinn med sølvgrå kontrastsømmer.
Setet er en mellomting av et ståsete og et tradisjonelt sete. Putene er utformet slik at både fører og passasjer får skikkelig sidestøtte.

Båtene, både 500 og 550, levers med innebygget tank, den største med tank montert under dørken.

Mer info: www.fishemarine.com

(28.03.2011)