Frekt og oppsiktsvekkende

En av båtene som vekket størst oppsikt på den kjempestore båtmessen i Fort Lauderdale i Florida er laget av nordmenn.

Publisert Sist oppdatert

Av Hans Due

Den fikk virkelig folk til å sperre opp øynene, den 80 fot store "daycruiseren" Nor-Tech Super 80 Roadster som ble stilt ut på båtmessen i Fort Lauderdale i Florida i slutten av oktober. Den er laget for en rikmann fra Sarasota på Floridas vestkyst og er knallrød med gullfarget innslag. Ikke tilfeldig, for ordet "Red" finnes i mannens navn. Båten heter Lady Lisa og koster 4,8 millioner dollar (ca 28,5 millioner kroner). Det er ikke bare skroget som er rødt. All innredning går i rødfarger og til og med fendere og tauverk ombord er rødt. Designer er som vanlig Nils Johnsen, og nok en gang har han "tatt den helt ut".

Båten er altså 80 fot lang, 4,88 meter bred, har en tørrvekt på 32 tonn og er utstyrt med to Caterpillar C32 ACERT - hver på 1.920 hestekrefter. Drevene er Twin Disc ASD 14 (Arneson-overflatedrev) og toppfarten er 57 knop (!), men behagelig cruisefart er ca 50 knop, forteller Trond Schou i Nor-Tech til Båtmagasinet.

Det er tre store dobbeltlugarer med hver sitt bad/toalett-rom, en kjempestor salong under dekk med megastor bysse. Ute er det en kjempestor solseng akterut, tre sittesofaer med sitteplass til ni personer og en liten utendørsbysse med wetbar-løsning. Integrert i denne er en radarantenne som heves og senkes på teleskoparm. Underholdning er det heller ikke mangel på. En megastor flat-TV i salongen under dekk og et 8.000 watt lydanlegg gjør at båten raskt kan bli et flytende diskotek. Finish og håndverk forøvrig er som vanlig av ypperste klasse.  Skrog og avstivninger er laget i en kombinasjon av divinycell, glassfiber og kevlar, innbakt i vinylester. Supersterkt, men det trengs også til disse båtene som er utsatt for ekstreme belastninger. (03.11.2010)