Få din egen Bond-båt

Nå kan du kjøpe din egen James Bond-båt - i Drammen. Glastron-båten er produsert i 55 nummererte eksemplarer.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

I James Bond-filmen Live and let die fra 1973 ble det brukt hele 26 Glastron GT-150 for å filme den intense båtjakta der Bond rømmer fra Dr.Kanangas menn. 17 av de 26 eksemplarene ble ødelagt, flesteparten av dem i forsøket på å få til det perfekte svevet over land (lille bildet over). 90 hester på akterspeilet var maks for denne båten i 73, men for å få et røffere utseende ble båtene overmotorisert med 135-hesteren fra Evinrude.

Nå kan Bond-fans og retroglade båtfolk få en splitter ny etterligning av bond-båten.
I Anledning Glastrons 55-årsdag er det laget 55 nummererte båter av GT 160 CB (closed bow). Denne retroinspirerte farkosten kommer i to spreke farger. Enten som sort/rød eller orange/hvit. Bakken motor i Drammen har fått inn båt nr 10 og 11 av de 55 båtene som er laget. En i hver farge. Disse selges med Mercury 115 Optimax Pro, en amerikansk Mercury-modell som er hakket hvassere enn den vanlige Optimaxen.


LED: Foran vindskjemen er det montert LED-lys på begge sider. En artig detalj.

Innvendig har båten teppe på dørken og sofa i hele båtens bredde akter. Interiøret og dashbordet bærer preg av å være inspirert av klassiske amerikanske biler, med store instrumenter og lekkert ratt. I hanskerommet er det montert en Sony-stereo og to koppholdere. Under fordekket er det bra med stuverom for vannski og wakeboard.


Glastrons retroracer finnes også i sort og rød.

Tekniske data Glastron GT160 CB

Lengde:

503 cm

Bredde:

213 cm

Vekt:

589 kg

Maks antall passasjerer:

6

Maks motor:

115 hk

CE-kategori:

C

Pris:

269.900

Info

: www.bakkenmotor.no