Sporty skjærgårdsjeep fra Polen

Galia 630 Open er en moderne og kraftig skjærgårdsjeep med senterkonsoll. Båten har premiere i Düsseldorf i disse dager.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Galia er Polske Galeons navn på sin småbåtserier. Verftet har modeller i flere segmenter, og har gjort suksess blant annet med bruksbåten Galia 650 HT. Sist ut fra polakkene er denne 20 fots skjærgårdsjeepen som har fått tilnavnet "Open" på grunn av sin åpne dekksløsning.

Forut er det et stort dekksareal som kan konverteres til en sittegruppe. Dette er båtens naturlige samlingspunkt. Ellers er konsollen plassert i sentrum med god passasje på begge sider. Bak vindskjermen er det plass til to personer i behagelige stoler. Bak fører finnes en bred akterbenk med plass til tre personer. Her skjules også biminitoppen som kan foldes opp og dermed gir skygge til fører og passasjerer i "baksetet". Båten har også en minilugar under konsollen. Den gir ikke mulighet for overnatting, men kan fungere som et oppholdsrom i korte perioder, eller som toalettrom. Her kan man sitte og vente på sol og vindstille mens man ligger værfast i en uthavn. Særlig komfortabelt er det sannsynligvis ikke.

Det er lagt vekt på god stuveplass i denne båten. Under fører- og passasjerstol er det to store luker som skjuler et stuverom med plass til alt fra vannski til grill.

Tekniske data - Galia 630 Open
Lengde i meter:

6.19

Bredde i meter:

2.48

Dyptgåendei meter:

0,40

Vekt i kilo:

1150

Drivstofftank i liter:

200

Maks motor i hk:

200

CE-kategori:

C

Maks ant passasjerer:

6

Importør:

www.fischemarine.com

(25.01.2011)