Ny versjon av suksessmodell

Etter at polske Galeon inngikk designsamarbeid med britiske Tony Castro har verftet virkelig fått et oppsving. Nå er 385 Open klar som sommeren 2011.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

I fjor var Galeon klar med sin hardtopversjon av 385. Den har i følge produsenten selv blitt så populær at oppfølgeren uten tak ikke kunne vente. Galeon 385 Open er nå leveringsklar hos enkelte forhandlere.

Les også: Rålekker polakk på 40 fot


MED TAK: Galeon 385 HTS har hardtop med stort soltak.

Forskjellen på HTS og Open er selvsagt at HTS (S for sport) har hardtop med stor takluke, mens Open er helt åpen over styrhussalongen. Sistnevnte har også fått en solid targabøyle. Rent designmessig holder vi en knapp på hardtopversjonen, uten at Open er for stygg å regne. Begge modellene er basert på Galeon 325, men har fått betydelige designmessige løft både interiør- og eksteriørmesig.


LEKKERT: Designmessig har Galeon fått et kraftig oppsving etter at de startet samarbeidet med Tony Castro.

Båten har to sittegrupper på uteplassen. Den fremre er en liten salong for 2 vis a vis førerplassen, mens en stor sittegruppe er plasser aktenfor denne. Her kan seks-syv personer samles til middag. Det store spisebordet kan slås ned for å lage en solid og romslig solseng under targabøylen. Ellers har båten to lugarer og to toalettrom med dusj. Midtskibs finnes gjestelugaren med to separate køyer, mens eieren har det hakket mer romslig lengst forut i sin lugar med dobbeltkøye.

Flere motoralternativer fra Volvo Penta og Mercruiser Cummins er tilgjengelig. Både diesel- og bensinmotorer kan leveres fra 2x260 hk til 2x370 hk. Toppfarten med største motor sies skal være 40 knop. Med det mer folkelige alternativet, 2x300 VP, klarte den første 385 Open 34 knop.

Lengde i meter:

11,99

Lengde i meter inkl badeplattform:

13,46

Bredde I meter:

3,90

Dyptgående I meter:

0,79

Største motor i hk:

370

Vekt I tonn:

9.6 (10.5 med største motor)

Toppfart i knop:

40

Max ant personer:

10

Mer info:

www.galeon.pl
Norsk importør: Fische Marine

(28.04.2011)