Finnmaster utvider modellspekteret

Finnmaster kom i år med nyheten 55 SC. Nå utvides modellspekteret med ytterlige to modeller som ble vist frem for presse og forhandlere denne uka.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Den minste av nyhetene heter 52 SC og er en skjærgårdsjeep beregnet på motorer fra 50-80 hk. Her er det lagt opp til enkel adkomst fra baug, side og akter ved hjelp av trapper fra baug og ned til dekk. Også lengst akter finnes en trapp ned til ”badeplattformen”. Det er også gjort smarte grep for at man skal slippe å tråkke på putene ved ombordstigning. Små puter kan enkelt vippes opp slik at man tråkker på treverk fremfor tekstil.


Dekkslayout Finnmaster 52 SC

Styrekonsollen gir vindbeskyttelse for to personer. De resterende fire kan plasseres i henholdsvis aktersofa, sidetofte eller foran konsollen. Det er også egne fenderholdere på styrbordsiden ved trappen. Smart, da stuverommene lett fylles opp av fendere. Ellers er dekkslayouten ganske tradisjonell. Men Finnmaster har også fått plass til kalesjegarasje bak aktersalongen. Teak og fast tank er ekstrautstyr.

Den noe større nyheten er en 6,20 meter lang bow rider. I stedet for en enkel lugar som på DC-båtene (day cruiser) er det sitteplasser foran vindskjermen. Mange av løsningene er de samme som på 55 SC, men den langt større vindskjermen gjør at flere personer sitter komfortabelt. Trappeløsningen fra 52 SC finnes også på 62 BR. Stor kalesje er standard, og som på skjærgårdsjeepen kan også denne stuves bort i kalesjegarasjen. En penere løsning enn på tradisjonelle mindre BR og DC-båter. På dashbordet er det gjort klart for en 8” kartplotter og Yamahas multiinstrumenter. Mye er standardutstyr, mens teak, trimplan og stereo er noe av tilleggsutstyret som kan bestilles. Prisen på båtene i Norge er foreløpig ukjent.

Båtmagasinet har prøvekjørt begge modellene. Vår vurdering får du i løpet av vinteren/våren i trykket form.


Dekkslayout Finnmaster 62 BR

Tekniske data Finnmaster 52 SC og 62 BR

Modell 52 SC 62 BR
Lengde i meter 5,20 6,20
Bredde i meter 2,00 2,30
Dyptgående i meter 0,65 0,80
Motor i HK (min-maks) 50-80 115-150
Max Pers 6 8
CE-kategori C C
www.finnmaster.fi    

 

(14.10.2010) 

Powered by Labrador CMS